Blogi

Julkiset hankinnat, laskutus ja saatavien hallinta

Posted on 28.9.2020Tags , , , , ,   Leave a comment on Julkiset hankinnat, laskutus ja saatavien hallinta

Tällä kertaa tarjolla on käytännön vinkkejä liittyen laskutukseen. Pitkät maksuajat ja kassavirtojen viiveet saattavat syystäkin mietityttää, alan asiantuntija Kaisa Juopperi avaa asiaa tarkemmin. Yrityksesi on osallistunut tarjouskilpailuun julkisesta hankinnasta ja voittanut sen. Hankintasopimus on solmittu, työtä tai toimituksia on tehty ja nyt on aika laskuttaa, hyvä juttu! Julkisella sektorilla toimivan asiakkaan laskutukseen liittyy muutamia erityispiirteitä, joista on hyvä olla tietoinen varsinkin silloin, jos yritys on ensikertalaisena laskuttamassa julkista sektoria. Sähköinen laskutus Huhtikuun alusta lähtien yrityksillä ja julkisen sektorin hankintayksiköillä on … Continue reading ”Julkiset hankinnat, laskutus ja saatavien hallinta”

Näin pääset mukaan 35 miljardin euron markkinaan

Posted on 27.8.20204.11.2020Tags , ,   Leave a comment on Näin pääset mukaan 35 miljardin euron markkinaan

Alku aina hankalaa, mutta muutamat kynnykset voidaan höylätä sinulle matalammiksi, joten tässä lyhyt check list, minkä toimenpiteillä saat hommat käyntiin mahdollisimman helposti. 1. Tutustu markkinaan Kaikki voi tuntua vaikealta jo yksinkertaisesti siitä syystä, ettet tiedä aiheesta juuri mitään. Pelkkä hankintalaki ei paljoakaan tarjoa apuja minkälaisia toimenpiteitä sinulta vaaditaan. Siispä tutustu markkinaan ja katso mitä sieltä löytyy. Avaa alkuun ainakin Hilma ja tee sinne hakuvahti. Selaile Hilmaa ja tee hakuja hakusanoilla, jotka liittyvät omaan toimialaasi. Näet melko nopeasti kuinka paljon oman … Continue reading ”Näin pääset mukaan 35 miljardin euron markkinaan”

Miten pk-yritys voi hyötyä julkisista hankinnoista?

Posted on 24.8.2020Tags , , 2 kommenttia artikkeliin Miten pk-yritys voi hyötyä julkisista hankinnoista?

Tällä kertaa arvioimme, miten pk-yritys hyötyy julkisista hankinnoista. Voidaksemme vertailla nykyistä ja tulevaa liiketoimintaa keskenään, meidän täytyy tehdä karkea laskelma. Valitsin luvut tähän esimerkkiin todella maltillisina. Näin saamme työluvun, johon yhtiösi nykyistä toimintaa voi verrata. Oletukseni ja kokemukseni kuitenkin ovat, että luvut ovat parhaimmillaan moninkertaisia, mutta pääsemme tällä alkuun. Sanotaan, että yhtiösi liikevaihto on tällä hetkellä vaikkapa 100 000 euroa vuodessa ja oman alasi hankintoja on auki vuosittain esimerkiksi 25 miljoonan euron edestä. Oletetaan, että voit osallistua nykyisillä palveluillasi joka … Continue reading ”Miten pk-yritys voi hyötyä julkisista hankinnoista?”

Active Campaign ja paljon muita hankintoja

Posted on 16.8.2020Tags , ,   Leave a comment on Active Campaign ja paljon muita hankintoja

Nyt on jälleen mielenkiintoisia hankintoja avoinna Hilmassa. Aloitetaan otsikon Active Campaign koulutuksesta. Alla lyhyesti. Haemme Active Campaign-kouluttajaa, jolla on laaja-alainen kokemus sähköpostimarkkinoinnin ja tähän liittyvien automaatioketjujen hyödyntämisestä. Koronavirusepidemian vuoksi kouluttajalla tulee olla kyky kouluttaa sekä verkossa että lähikoulutuksena. Koulutusten kohderyhmä ovat eteläsavolaiset PK-yritykset, verkkokauppiaat ja markkinnoinnin ja viestinnän ammattilaiset, jotka ovat digimarkkinoinnissa edistyneellä tasolla ja haluavat aloittaa sähköpostimarkkinoinnin Active Campaign -järjestelmän avulla tai syventää ymmärrystään järjestelmästä. Koulutukseen otetaan 3-7 eri yrityksen edustajaa. Yhdestä yrityksestä voi osallistua 1-3 henkeä. Onko sinulla … Continue reading ”Active Campaign ja paljon muita hankintoja”

ESPD? YEHA?

Posted on 12.6.202012.6.2020Tags , , , , ,   Leave a comment on ESPD? YEHA?

Mikä on ESPD? Entä YEHA? Kyseessä ei ole BSB (kansankielellä vapaasti suomennettuna hevosenlantabingo), vaan aivan arkinen julkisiin hankintoihin liittyvä hankinta-asiakirja. Kyseessä on siis yksi ja sama asia, toinen lyhenne on englannista, toinen suomesta. Mainittakoon kuitenkin, että itse en ole vielä saanut missään hankinnassa eteeni YEHA-dokumenttia, siksi vakiintunut ESPD käytettynä terminä on. Murskaamalla koodit, niiden takaa paljastuvat European Single Procurement Document ja Yhteinen eurooppalainen hankinta-asiakirja. Miksi ESPD on tärkeä? Mitä virkaa ESPD:lla sitten on ja miksi sen olemassaolosta on syytä olla … Continue reading ”ESPD? YEHA?”